Det var för mycket bromsar

Lovade ju lite bilder igår, men det blev inget av det. Mamma hade med kameran och jag och Zalle började leka lite smått men vi hann inte göra mycket förns det blev olidligt, det var så mycket knott, bromsar och myggor! Vi blev nästan uppätna. Så vi gav upp och tog en prommenad i skogen istället.

Hann med att ge mamma och Vips en liten lektion innan vi blev attackerade och det gick väldigt bra! Vi tog det väldigt lugnt och det gick i huvud sak ut på att få mamma lite mer medveten om vad hon säger med sin kropp. Hon tyckte det var svårt och kände sig lite klumpig, och det är inte helt lätt i början. Men hon kämpade på bra och i slutet kunde hon leda vips avslappnat och få honom att gå utanför hennes zon. Han hade mycket bättre attityd i slutet. Roligt roligt!

Idag var det strömsholm med zallenalle som gällde. En liten check och fixning av hovisarna. Allt såg jättebra ut och både vet och hovslagare var riktigt nöjda! :D :D

Imorgon är det jobb igen (har varit ledig idag och i går) sen är det bio med tjejerna, Eclipse premiär! woho!


Eclipse! :)

Världens finaste ponihest!

Hemma igen

Tjolahopp!

Nu är jag hemma igen från fyra underbara dagar på Öland. Riktigt mysigt var det och tur med vädret hade vi också!
Minst 20 grader och strålande sol varje dag, härligt värre!
Öland är ett paradis!
Men det var ändå väldigt skönt att komma hem igen och träffa Zallenalle, har längtat! :)
Spenderade dagen igår med honom och bara myste. Satt i hagen och läste och solade, gosade med plutten och bara tog det lugnt. Tog Vips en liten sväng och började bekanta mig lite mer med honom, idag ska nämligen mamma få en lektion med honom :) Gick i alla fall väldigt bra igår, visst är han väldigt dominant och respektlös, går emot tryck och försöker flytta på en men om man bara är vänlig, bestämd och rättvis så är han väldigt lättlärd!
Gjorde mest friendly och porqupine, även lite yo-yo och "respecting my space", alltså att han ska hålla sig utanför min personliga zon och inte springa in i mig när vi går och stanna utan att ta ett steg frammåt och försöka buffa undan en.
Ska bli spännande att se hur det går idag!

Lång prommenad ska det bli idag också. Ska även köra lite online med Zalle och kolla av lite i liberty, mamma ska fota så om inte jag förstör alla bilderna så kanske jag slänger upp några här sen :)

Nu är jag glad!

Åh nu är jag glad, har just bekräftat en beställning ifrån parelli, har köpt fem filmer! :D
Som jag har velat ha dem, i säkert två år har jag gått och suktat men jag har inte haft råd... Men nu så!





Glad midsommar!

Glad midsommar allihopa, hoppas ni har haft en mysig dag.
Själv har jag det super här på öland, vi har varit uppe vid slottsruinen och tittat på dans kring midsommar stången, varit en sväng i borgholm, tagit det lugnt, solat, badat och just avslutat en god middag.
Vi har det så bra här, älskar öland och min släkt! Vi är ett udda gäng men alla är fantastiska!
Känns dock som att jag dras lite hemmåt, och ni förstår nog till vad ;)
Pappa har dock rapporterat att allt är bra, Zalle har dock busat rejält med pappa och passar på att leva ut rejält eftersom han vet att pappa inte kan så mycket... Igår hade pappa hållt på i en halvtimme för att få tag på honom, vanligtvis brukar han komma och möta mig vid grinden när jag ropar...Pappa var lite smått upprörd ;P

Nej nu är det dags för lite efterrätt, ölandska jordgubbar med glass samt ostbricka. Mums!

Ha en fortsatt underbar dag!

Glad midsommar!


Haha, har inget med midsommar att göra men tyckte att bilden var lite gullig.
Tror det är ungefär tre år sedan, Zalle ville vara med och luncha! :)

Öland

Imorgon bär det av till öland. Pappa är dock hemma och är ponny vakt, är alltid lite orolig när jag ska åka bort för lille zalle men pappa har lovat att ta väl hand om honom och skicka bilder!
Datarn hänger i alla fall med, likaså kameran så någit inlägg lär det bli.
Ska bara ta det lugnt och njuta av att vara ledig! Mysigt mysigt!


Härlig lång dag

En riktigt hel dag i stallet idag. Kom dit runt tolv och kom hem för cirka en timme sen (klockan sju)
Strålande sol och lagom varmt, härligt härligt!
Mamma och jag tog en lång prommenad med Zallemannen och lilla Engla fick också följa med. Gick ner till vattnet så zalle fick plaska lite, fick en liten puss sen av en saltvatten blöt mule! :)
Är väldigt stolt över min ponny, gick över flera ängar med grönt gräs upp till knäna och ändå skötte han sig riktigt bra. Visst tog han en del men det går verkligen frammåt. Har även nästan alltid minst ett öra på mig och nästan varje gång vi stannade så vände han på huvudet och ställde frågor. Det är verkligen en otrolig skillnad om man jämför med bara ett år sen då han var väldigt koncentrerad på allt, förutom mig.

När vi kom tillbaka så fick han gå och beta en liten stund och så fixade vi el till staketet. Vips har nämligen börjat rymma. En riktig liten fuling, så fort man vänder ryggen till så smiter han ur hagen (hur han lyckas vet jag inte, det är tre trådar och mellanrummen är inte mer än max 40 cm och ändå tar han sig igenom, utan att det syns minsta spår!) Så nu är det i alla fall el så vi får väl se om han är kvar inne i hagen imorgon. Han har verkligen ingen respekt för något, allt som kommer i hans väg är bara flytta på dig eller så får du 150 kg fet ponny på dig! Måste verkligen börja jobba lite med honom...

Blev en hel del annat fix också, mockade hagen, picknickade, pysslade, kollade räkan och lite annat smått och gott.

Nu ska jag duscha och sen hoppa i säng. Ska ju jobba imorgon igen. På onsdag ska jag och ett par kompisar åka till en sjö (Ulvsjön tror jag den hette) och grilla och ha mys, sen på torsdag åker vi till Öland och firar midsommar vilket ska bli väldigt trevligt! Kommer dock sakna min lilla mupp.


Världens finaste!

Dock inte världens bästa bärkraft, har nog en liten låsning i korset som gör att han inte riktigt kommer in med bakbenen så långt under sig som han borde. Ska be en kiropraktor/equiterapeut ta en koll och sen börja jobba honom mer ridning från marken med öppnor och slutor etc så att han börjar mjuka upp sig och gymnastiseras.

Jag bjuder vips på jordgubbe :)


Stora sommarhagen

Igge

Räkis bebis!



fläckar



Virr pannor i skogen

Blev lite orolig när jag kom ut till käraste ponnyn idag. Han stod längst upp i skogen för sig själv och när jag ropade på honom så tog det ganska långt tid innan han kom. Gick sakta och snubblade ett par gånger. Frös till is och fick lite smått panik. Som tur var så visade det sig att det inte var någon fara, piggnade på sig snabbt och rörde sig sen helt utan problem.
Var nere på volten (ganska länge tror jag, men vi hade så roligt så tiden gick utan att jag märkte det) Blev en hel del porqupine och det gick kalas bra. Lite bus, circling, Zon 5 fix och annant smått och gott. När vi var klara så gick vi en klätter runda i skogen. Upp och ner ner och upp, bra för zalles lilla rumpa och rygg, min också för den delen ;)
Imorgon blir det nog lång prommenad med mamma, pappa och Engla (Ja och så jag och Zalle förståss) tar nog med lunch och har picknick ute i skogen, mysigt värre!

Får ta och ladda in lite nya bilder också, är lite dåliga på det känner jag (Lite lat kanske?)

Trevlig kväll :)



Friday

Har upptäckt att Zalle och jag har hål i the porqupine game, fungerar inte alltid riktigt så bra som det borde.
Har även kommit underfun med att Zalle är väldigt obekväm med att ha saker i zon 5. Skulle backa han emot en tunna för ett par dagar sedan och varje gång han ko ungefär en meter i från så blev han väldigt osäker och vända bort rupman, ville inte alls. Att backa över en bom går bra så länge vi börjar framför den, att backa till den och sen över funkar dock inte. Så det är något vi måste träna mycket mer på, speciellt också med tanke på att jag ska börja köra honom igen. Han är inkörd och körd en hel del tidigare men har nu inte dragit vagnen på nästan tre år. Jag var med om en vagn olycka (inte med Zalle, en annan ponny) och efter det har jag blivit lite rädd så jag har lagt körningen på hyllan, men nu känner jag att det är dags att komma igång igen.
Men jag tänker definitivt inte sätta på vagnen föräns han är helt trygg med alla förberedelser.
Preparation is the key to sucess, you know ;)
Så nu blir det mycket zon 5 fix, spännande!

sommarjobb

Halli hallå

Sommarlovet varade inte speciellt länge för min del, första dagen på mitt sommarjobb startade idag. Gick upp halv sex för att vara på plats vid sju... Lite jobbigt och lite trött men men får bita ihop och tänka på vad man får för det!
Mitt jobb de kommande tre veckorna är att rensa ogräs, rensa ogräs och rensa ogräs!
Okej, kanske inte riktigt bara det men till stor del. Har fått jobb hos ett driftbolag (markskötare) på Ingarö som tar hand och ansvarar för en hel del mark där ute. Så där kommer jag tillbringa 8 timmar om dagen ett tag framöver.
En väldigt positiv sak med jobbet är att driftbolaget även ansvarar för marken runt stallet så många av dagarna kommer jag att vara alldeles i närheten av min lilla ponny! :D (Så då kan jag smyga och titta till och gosa lite då och då)

Kommer kanske bli lite sisådär med bloggningen dem närmaste dagarna, kommer inte ha tid eller ork. Kom hem från stallet för ungefär en halvtimme sen (Underbart var det, gick en prommenad med zalle i skogen och lekte lite online)
och har bara hunnit äta middag och nu ska jag kasta mig in i duschen och sen dö i sängen. Är helt slut!

Har förästen insett att jag har en hel del jobb att göra med lilla Vips i sommar också. Jäklar vilken liten ponny! Där kan man snacka om att skenet bedrar, super söt som socker men oj oj vilken tuffing! Skulle skicka han över ett dike in i hagen idag och det var inte populärt. Kom med hela sidan (inte bara bogen) i full katera rakt emot mig: FLYTTA PÅ DIG!!!!  Efter det hade vi en liten diskussion kan man säga och jag fick akta mig för både bakben och framben som kom hit och dit och försökte pricka mig. Han tänkte verkligen inte flytta på sig och det märktes så tydligt att han är van att flytta på människor. Men efter ett tag kunde jag få han att flytta undan bogen och backa ett par steg, då slutade vi. Jäklar vilken psyke han har! Blir intressant att se hur det går imorgon, får försöka underrätta er så gott det går!

Nej nu pladdrar jag bara på här känner jag, bäst att avsluta. Försöker uppdatera så gott jag kan!


tävling

Två i stallet (Camilla och Carina) skulle tävla idag så mamma och jag plus några till från stallet följde med och kollade. Tog lite bilder men de blev inte alls bra, svårt att ta inne i ett ridhus (speciellt om man inte är så duktig)
Här är i alla fall en liten film jag klippt ihop med lite bilder!

Hade lite problem med i vilket format jag skulle ladda upp filmen, verkade inte lyckas så bra... Bilderna är ännu sämre än vad dem egentligen är... Kanske blev klippet lite stort? All text kom inte riktigt med i bild heller. Får undersöka saken.

vilken kväll

Kom ut till stallet med mamma vid åtta någon gång. Det var sådär alldeles perfekt och härligt och även om det blåste och var lite kallt så kändes det verkligen att det var sommar i luften.
Bellan och Vips hade bus rejs i hagen när vi kom och det var bockningar, stegringar, bus hopp och full galopp om vartannat, dem var tokiga! Zalle stod dock som vanligt och tog det lugnt, betatde lite och verkade int allt för intresserade av sina galna små kompisar. Han gnäggade när jag ropade på honom och kom och mötte mig vid grinden (mitt hjärta smälter varje gång) tänkte att jag skulle få igång han lite också så efter att jag gosat en stund så överraskade jag honom med att ta et skutt åt sidan och sedan rusa i full fart upp i skogen. Först tittade han bara lite fundersamt på mig men sen kom han efter, i full galopp! Vi sprang runt och busade, hoppade hit och dit och det dröjde inte länge föräns både Bellan och Vips hade anslutit sig. Så där busade vi runt, jag, bellan, zalle och vips! Det var så häftigt och jag kände mig obeskrivligt lycklig. Dem bjöd in mig i leken! Känner mig väldigt hedrad, underbara små djur!




arg ponny





Lite bilder :)

Här kommer lite bilder från middagen med klassen i torsdags samt från grillningen igår (vi hade super kul!)


Fin klädda på middag (klassen är inte hel, några är inte med på bilden)



hela galna gänget :P

Party tält :)

haha :P

Var inte jättemånga, men några i alla fall :)

Nio år i grundskolan...

...Är nu slut! Hjälp, hur gick det så fort?
Känns både super duper jätte härligt med sommarlov och att ha grundskolan avklarad, men samtidigt känns det väldigt sorgligt. Kommer att sakna alla underbara i klassen och alla fantastisk snälla lärare. Vi har verkligen haft tur, har varit tre underbara år på Jp. Men men, man måste ju gå vidare i livet (även om det känns extremt skrämmande)

Har inte blivit så mycket tid i stallet de senaste dagarna, har varit så mycket inför avslutningen och allt. Igår var vi (klassen och våra lärare) på avslutningsmiddag ute på restaurang, mycket trevligt! Vi skrattade mycket och det var jättegod mat, alla var jättefina och uppklädda. Kommer lite bilder snarast...

Det är i alla fall väldigt bra med zallemannen. Han är pigg och glad, dock lite understimulerad. Har inte gjort något med honom direkt sen i onsdags och det märks på en gång. Han behöver verkligen använda sin hjärna...

Nu är det dags att kila, ska iväg och grilla med mina underbara vänner!

Ha en trevlig kväll!


Min fina klass, som jag kommer sakna massor!

Ponnyöra :)

måndag

Visst är jag otroligt duktig på det här med rubriker? Så kreativ verkligen...

Jätte super härlig dag i stallet idag, min lilla plupp var helt underbar! Vi har en lång väg kvar att gå tillsammans men det är ändå otroligt hur långt vi har kommit. Tittar man på hur det såg ut för tre år sedan, ja det vill vi inte ens tänka på. För varje dag som går så lär Zalle mig något. Jag trodde inte det var möjligt att kunna tycka om honom mer men jag älskar honom mer och mer för varje dag. Jag trodde inte heller det var möjligt att kunna lära sig så mycket om livet i stort utav en liten ponny, men så är det. Zalle lär mig att bli en bättre människa, han har lärt/lär mig hur viktigt det är att tro på sig själv och vara säker i det man gör, att vara närvarande, att våga sätta gränser mot andra och att visa respekt.
Han har så mycket att ge och han öppnar sig mer och mer, börjar komma ut ur sitt skal. Jag är så nyfiken och spänd på vad mer han har att lära mig, för jag vet att det är mycket!
Jag älskar honom verkligen och han är min bästa vän!


<3

Lite bilder


Lilla vips kommer tittar ut under granen...


Bellan och vips

Och långt bort, för sig själv står lilla Zalle knäppis! ;P

Zalle klaustrofobi tränar sig själv, har tryck in sig under en stor gren...

Nöjda små ponnysar får gå på ängen en liten stund.

Mot stallet

Hej hopp

Just hemkommen från en shoppingtur i Forum tillsammans med Fs och Betti. Försökte hitta något att ha på mig till skolavslutningen på fredag och jag lyckades faktiskt. Men det tog lite tid, tror vi finkammade hela forum och i princip alla affärer, bara för att man ska ha något så finns det ingenting och det som man hittar och verkligen vill ha är förståss slut i rätt storlek... Men till slut hittade jag i alla fall en söt ljusblå liten klänning.

Nu är det stallet som gäller och min plan är att leka lite liberty med Zalle nalle i gräshagen. Det är alltid en extra stor utmaning att vara på en plats där det finns ett strå gräs i närheten eftersom Zalles uppmärksamhet tenderar att dras från mig och till marken istället... Men det är lite det som är roligt också, att komma på sätt att försöka få han mer intresserad av mig än gräset.
Ska försöka ta lite bilder på ponnysarna idag, ni har ju fortfarande inte fått se lilla vips!

Ciao så länge!

Hel dag

Hej hopp!

Riktigt härlig dag i stallet idag, åkte ut vid elva imorse och kom hem för en liten stund sen, verkligen hel dag!
Hade ett underbar pass med min lilla diamant, jobbade på energin, sideways över bom, backa upp och nudda bakbena mot en tunna, squeez mellan två tunnor, circling i skritt, trav, galopp samt change of direction. Även lite liberty (löst) blev det i gräshagen, gick super bra! Kunde fokusera bra på mig trots gräset och gick bara iväg en gång när jag bad han om lite circling. Riktigt roligt, han är så duktig min ponny!


Hade ju Igge Pigge idag också. Han är en väldigt fin häst, otrolig känslig. Hans problem är dock att han blir väldigt right brain extrovert (explosiv och instinkts driven) när han inte känner sig trygg, när han är själv, kommer till nya platser etc. Så jag fick jobba en stund på att få han att slappna av och lugna ner sig innan jag satt upp. Börjar alltid med att kolla av hästen på marken innan jag sitter upp, ibland (som idag med Igge) måste man få hästen att slappna av och börja tänka och ibland kanske det handlar om att få upp hästens motivation innan man hoppar upp. Hur som helst så gäller det att inte ha bråttom och bara tänka på just ridningen. Nu tog det inte speciellt lång tid att få Igge tillbaka ner på jorden och lugna ner sig, men ibland går det inte lika fort men då gäller det ändå att inte stressa utan ta den tid det tar. Som parelli brukar säga: Take the time it takes and it take less time.
Hur som helst, när han hade lugnat ner sig och kunde tänka igen så knöt jag ihop ledrepet i repgrimman så att jag fick tyglar. Mamma hjälpte till att kasta upp mig och sen red/gick vi iväg till en av sommar hagarna och så red jag lite där en stund. Igge hann hetsa upp sig lite på vägen dit så vi jobbade igen på att coola ner. Gjorde follow the rail (gå längst staketet) och varje gång han hetsade upp sig så gjorde jag en indirect rein och flyttade undan rumpan och sedan bogen och fortsatte ut längst staketet fast i nytt varv. Blev en hel del sådanna i början men efter ett tag lugnade han ner sig igen och då gjorde vi lite åttan (rider ett mönster som en åtta) one rein stop, back och sideways.
När vi hade koll på läget och Igge var fokuserad på mig och framförallt lugn så red vi en sväng i skogen. Sista biten fick mamma hoppa upp och så ledde jag henne, hon tyckte det var super myisgt! Kanske blir en egen häst till henne snart ;)

Lekte en stund med räkan också. Gick jättebra med pinnen, den är inte alls så läskig längre. Även lite bakdelsvändningar, squeez mellan ett träd och lite framdelsvändning. Gick jättebra!

Nu ska jag gå och ta en dusch och sen lägga mig i sängen tillsammans med min vovve och titta på film. Imorgon ska jag med ett par kompisar och handla kläder till skolavslutningen, hoppas jag hittar något fint och billig (är egentligen helt pank...)

Ha en trevlig kväll!


Igge :)

Räkan :P

Och min lilla plutt! :)






Fredag

Hej hopp :)

Var väldigt trött imorse när klockan ringde, kom kanske i säng aningen för sent..;) Men det var en rolig skiva, nu längtar jag också efter att få ta studenten! Men jag får väl börja med att gå ut nian först.

Hade en mysig stund i stallet idag, underbart väder och underbara små hästar! Släppte ihop dem i skogen idag och det gick super bra! Jag var inte alls lika trött som i Tisdags så jag var med bättre och kunde gå in och sätta ner foten och säga till Zalle när jag såg att han fick onda ögat mot Vips. Så när Zalle märkte att jag var där och passade och faktiskt styrde lite bland dem så slappnade alla tre av och gick sen och betade så fridfullt bredvid varandra.
Zalle är ju dock som han e, han går hellre för sig själv och en bra bit bort från alla andra hästar... Han är väl det första flockdjuret jag träffat som är en liten ensam varg ;)

Hur som helst, tog med mig lillen ner till volten och kollade av ett par grejer och busade lite. Jobbade en del på att få upp energin lite i skritten, ibland går det ju vääldigt långsamt...;)
Gjorde backing S vilket gick otroligt bra! Över förväntan faktiskt, han visste verkligen vad han skulle göra innan jag bad om det och var väldigt lätt i bogarna! Jätteroligt!
Gjorde även lite change of direction i skritt, gick helt ok. Han stannar dock ganska ofta precis när han har vänt och är på väg ut i nya varvet vilket gör att det blir lite hackigt, så det får vi jobba lite på.
Skickade han över lite hinder, hoppade jättefint gjorde han! Det är en stor, stor skillnad från förut då han inte ens ville gå över en bom eller vägrade varenda gång.
Gjorde även lite squeez game mellan två tunnor samt backade upp till dem och backade igenom, vilket vi aldrig gjort förut. Han gillar inte alltid att ha saker bakom sig så det är också väldigt roligt att han vågade idag!
Jätteroligt och ett bra pass! :)

Hann med Räkan en snabbis också, vilken mysig häst han är! Kom och mötte mig och stack ner huvudet och ville bli kliad. Blåste i mitt ansikte och var nyfiken på allt som vanligt. Att ta på grimman går nu som en smäck och han vänder in huvudet och sänker det så fort jag lägger grimman om halsen, duktig kille!
Kollade av pinnen och han var nästan helt lugn. Kunde svinga stringen på ryggen, rumpan och halsen. Stod helt stilla men var aningen spänd, men det går fort frammåt! Han är lättlärd! :)

Imorgon ska jag ta och borsta av Zalle ordentligt, han är en liten lort gris för tillfället. Tror även det blir lite dusch träning, han gillar inte vatten som kommer ut ur en grön slang överdrivet mycket... ;)
Ska även rida Eagle, ta hand om Räkan, Bellan och Vips... Fullspäckat schema med andra ord!

Ha en nu en trevlig kväll!


Smutsig ponny!

Lite mycket!

Hej hopp!

Hann inte uppdatera varken igår eller i förr går, har varit lite mycket. Men nu är det i alla fall lugnt, allt är avklarat i skolan och det är no more läxor på mer än två månader! Väldigt, väldigt skönt!

I måndags var vi på Strömsholm och det gick jätte jttebra! Det var inte fång som vi misstänkte utan han är bara väldigt öm i sina små hovisar. Han har ganska tunn sula vilket gör han extra känslig. Men det var ingen fara och han ska gå i skogen och vila en vecka ungefär och sen ska jag börja prommenera sakta men säkert på olika underlag så att hans fötter vänjer sig och stärks. För även om han är väldigt öm när han går på grus/asfalt så är det ändå viktigt att han går på det, för gör han aldrig det utan bara går på mjuka underlag så får fötterna aldrig vänja sig plus att olika underlag är viktigt för att stärka leder och senor. Så det blir mycket prommenader framöver!
Det känns i alla fall otroligt skönt, som en sten lättat från hjärtat, att det inte var fång och att han mår bra! veterinären tyckte desutom att han var väldigt fin i kroppen och perfekt i hullet :)

I går fick vi ett litet tillskott till ponny flocken, en liten Vips:) Han är en mini shettis som ska gå med Zalle Och Bellan i sommar. Nu går dem dock i separata hagar, var tvungen att separera dem eftersom Zalle jagade runt vips som en dåre och gav sig inte. De skenade runt, runt och varken Zalle eller Vips (som också har hat problem med fötterna) ska springa och eftersom ingen av dem gav sig så separerade vi på dem för skaderisken. Så nu får dem gå bredvid varandra ett tag och vänja sig lite och så ska vi prova att släppa ihop de i helgen igen så får vi se hur det går.
Har inte hunnit fota men så fort som möjligt ska ni få se bilder på Vips också!

Nu ska jag gå och duscha och sen gå och sova. Imorgon ska jag upp tidigt tidigt, ska först till stallet och ge pållarna frukost för att sen träffa en kompis och åka in till stan senast klockan sju (ja på morgonen alltså!) Vi ska nämligen köa för att få tag på biljetter till fan eventet på hovet med Kristen Stewart och Taylor lautner när de kommer hit till Stockholm nu i sommar! :)

Ha en trevlig kväll!


Förra sommaren, insläppet med viking. Även här jagade Zalle runt som en galning.
Snacka om dominant kille han är min ponny...


RSS 2.0