Home sweet home

Nu är jag hemma igen, efter fyra underbara dagar på öland. Har inte haft världens tur med vädret dock, spöregnat och blåst utav bara attan. Men det har inte gjort så mycket, vi har haft det super trevligt och mysigt i alla fall.
Blev en del bilder, inte så många som jag hade hoppats på (hade ingen lust att ta ut kameran när det ösregnade, den gillar inte att bada vet ni) men ett par blev det i alla fall! Lägger upp dem senare.

Var så härligt att träffa lilla ponnyn igen, som jag har saknat honom. Känner mig som en galen hönsmamma, kan knappt vara borta från honom ett par dagar utan att oroa ihjäl mig. Har pratat med pappa varje dag och frågat ut han: Hur mår han? Hur går han? verkar han pigg? Äter han ordentligt? Etc etc...
Imorgon blir det en riktigt hel dag med massor av mys och "ta igen tid". Sen åker vi till strängnäs och gesta gård på torsdag för kurs och skoj! Det ser vi fram emot!

Nu ska jag gå och duscha och packa upp lite, sen ska jag slänga mig i säng. Är helt slut, konstigt eftersom jag bara har suttit still i bilen hela dagen..:S Fick förästen TRE getingstick idag! Usch va äckligt det var, fick panik. Mamma och jag hade stannat i Tindered för att äta lunch och precis när vi sitter och äter där i godan ro så känner jag något bränna till utav bara helvete på mitt ben och sen igen och sen igen! Slängde mig upp och skrek och började kasta med kjolen. Folk måste ha trott att jag var galen... Fick i alla fall bort den äckliga lilla getingen men fick tre rejäla "brännsår" som svullnade upp. Lite läskigt med tanke på att jag är allergisk mot lite allt möjligt och har reagerat stark på getingstick förut. Hur som helst så gick det bra och efter en alvedon och allergi tablett så la sig svullnaden. Slutade lycklig, jag lever och mår bra!

Nu väntar duschen, ciao!

På öland

Hallå!

Sitter just nu ihopkrupen i en fåtölj inlindad i en filt här på öland. Det regnar och blåser ute, och inte lite heller det är storm! När vi kom i torsdags var det fint väder men igår och idag har det regnat och nästan varit höst väder...
Men det gör inte så mycket, vi har det mysigt i alla fall.
Har dock inte blivit så mycket bilder eftersom jag inte har kunnat varit ute med kameran på grund av vädret, men förhoppningsvis så spricker det väl upp imorgon så att jag kan fota lite. Så himla vackert här!

Nu ska jag kura ihop mig ännu mer och läsa lite i min bok, The notebook. Såå bra är den och har ni inte sett filmen så spring iväg och hyr den mede detsamma! Världens finaste kärlekshistoria! :´)


Lite spegelvänd.

Stort tack till Madde!

Vill bara säga stort tack till Madde för dem underbart fina presenterna!! Blev så otroligt glad!!
Tusen tack sötnos! Och tack för att jag fick förtroendet för att komma ut och hålla kurs för dig och fina Ysra, du är en naturbegåvning och jag är imponerad av hur snabbt ni utvecklades! Tänk att kunna rida utan huvudlag och enbart styra och kontrollera farten med hjälp av sitsen, det är en häftig känsla som du nu vet hur det känns!
Tack igen!


Ett kuddöverdrag, med mig och nallen!

Och en musmatta med mig och nallen! :D

Öland

Imorgon drar jag och mamma till Öland i ett par dagar, ska bli otroligt härligt! Vi ska bara ta det lugnt, sola, bada och umgås med fantastiska människor och fina djur.
Hade Zalle tålt gräs och inte varit så känslig för omställningar så hade han kunnit följt med...Dumma sjukdom!
Men men, på torsdag om en vecka ska han och jag åka till strängnäs och bo på gesta gård i drygt en vecka. Ska på kurs och sen bara vara där några dagar och njuta! Älskar verkligen det stället och alla är så snälla där, fina hästar är det också! Det ska bli väldigt roligt, ser fram emot det mycket.

Hur som helst, nu ska jag gå och packa. Internet finns på öland så någon uppdatering kommer ni att kunna se fram emot :) Ska ta med kameran och ta en massa underbara bilder!
Här är några från förra året:













R.I.P Bella

Igår, tisdagen den 20 Juli så fick vår lilla stallkanin Bella vandra vidare. Hon var väldigt gammal och nu på slutet fick hon problem med bakbena, blev nästan helt förlamad och hade svårt att ta sig fram. Så vi kände att det enda rätta var att inte låda henne lida utan låta henne somna in. Det känns såklart jobbigt och hon kommer att saknas men det känns ändå rätt. Det är inte rättvist att ha kvar ett djur om det lider.
Men hon har det bra, där hon är nu.
Rest in peace

Sååå underbar kväll!!

Åh vilken kväll vi har haft! Är såå glad!

Blev upphämtad i stallet av mamma och pappa vid halv sex tiden, lastade in Zalle i transporten och åkte tillsammans med Anna Karin och Amanda med deras hästar Zorro och Mulis till en strand och badade med hästarna! :D . Vi mötte även upp Eva, Jessica och deras häst (april?)
Det var så otrligt mysigt och stranden var helt perfekt. Sand botten och långgrunt.
Det var verkligen helt underbart och zalle skötte sig så bra, jag är så stolt över honom. Det var så roligt att se att trots att vi var på ett helt nytt ställe och det var en ny häst plus två han inte har sett på två månader så hade han fullt fokus på mig och var verkligen connected. Det var så underbart!
Helt klart bland det bästa jag gjort!
Fina fina zalle!!











Vi simmar! :D

<3





Här åker jag snålskjuss på min ponny :)

Mamma fick åka lite på mulis

Jessica och april



Amada och zorba!

How is this possible?


28° och 35° ute! V.A.R.M.T


Liberty

Hade en underbar liberty session med Zalle gullet idag. Allt gick verkligen toppen och jag kände att jag var helt koncentrerad och var helt närvarande, något jag inte varit dem senaste dagarna (tankarna har vandrat iväg åt en massa olika håll och jag har bara haft svårt att fokusera) Men idag gick det som sagt super. Vi var nere på volten och höll på i 2 timmar, men det kändes inte alls så. Kändes som att vi höll på i max en halvtimme. Men det blir sådär när man verkligen är inne i något, man blir helt uppslukad och tiden står stilla. Det är en häftig känsla!
Är väldigt nöjd och nu vet jag även vad jag ska träna vidare på, så det känns jättebra :)

Nu ska jag gå och rensa lite här hemma, håller på att byta rum så det är en hel del att göra. Just nu så kan man knappt ta sig runt i lägenheten för allt står huller om buller och det är grejer överallt...


Älskar den här bilden, det här är verligen Zalles busblick. När han har den då vet man att något lurt är på gång...;)

Engla just nu

Tycker det är lite varmt






Träningsvärk?

Åkte ut till stallet med pappa imorse runt nio och gav små ponnysarna frukost. Zalle var pigg och glad, går så himla fint nu! Inte det minsta öm i fossingarna, så skönt!
När vi var klara så åkte vi vidare till gymmet där pappa tränar. Fick vara med och prova träna där idag och det var jätteroligt. Jag har ju problem med ryggen och måste börja göra lite övningar som ska stärka upp den, så det passar ju bra att jag kan göra det tillsammans med pappa :)
Det var hur som helst ganska tufft och nu väntar jag bara på att träningsvärken ska komma...

Hur som helst, när vi kom hem så hoppade jag in i duschen och sen gick jag och slöa på soffan en stund, härligt!
Nu är det dags för lunch och sen ska jag ut till min lilla plupp. :D Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra, får se vad han verkar vara på för humör men jag tror att det blir lite liberty. Har tagit det väldigt lugnt dem senaste dagarna, har kännts som att vår kommunikation inte har varit på topp (vilket så klart har berott på mig, varit väldigt trött och okoncentrerad) Så vi har som sagt tagit det väldigt lugnt och hyfsat kravlöst, bara försökt hitta tillbaka.
Har även Räkan idag, det går frammåt med den lilla kisen. Får berätta mer en annan dag!


Räkan och jag igår. Full fart!

Ska precis be honom om att sakta av och "face me" genom att flytta undan baken. Därav mitt kroppsspråk.

vem är det som gömmer sig?

Zalle: vad gör du där borta? Bäst att checka. :P

Vaaaarm säger Engla!

Fotomodell!




Idag fick Zalle nalle agera fotomodell ;) Tog fram en massa gamla grejer som jag inte använder längre, som har legat nerpackat i mååånader. Hittade så mycket onödigt som jag har haft på han, stackars ponny! Tur man vet bättre nu i alla fall.
Här är ett litet urval av bilderna jag tog :)

Haha, syns det att jag gillade rosa en period?



Hackamore

Zalle i western utrustning

yeeehaaaa

Fotomodellen fick en plötslig kli attack

Min första grimma som jag köpte till zalle. Den kommer jag alltid att spara. My best friend! <3

och till sist, så vi trivs som bäst!


Old pics

Halli hallå

Det är en del som har haft önskemål om att se gamla bilder på mig och zalle, i början av vår "karriär" ;)
Har inte jättemånga inladdade på datorn men visst kan jag bjuda på dem jag har :)


Min älskling.









haha :P Denna bild får mig att skratta. jag och zalle, vilka töntar :P

Massa frågor!

Vad heter hästen?    Zalmiak :)

Tycker du den har ett fint namn?   såklart!

Vad kallar du hästen?      Kärt barn har många namn, Zalle, chimney, pluppen, åsnan, älskling, gullegrisen, grisen, donkeyboy...Men oftast Zalle ;)

Vad kallar andra hästen?
Zalle

Hur gammal är den?  Han är 17

Vilket år/månad/dag föddes den?  Han är född 1993, okänd datum.

Vilken färg har den?  Han är brun som en liten choklad bit :)

Har den några tecken?  Nej

Hur hög i mankhöjden?  1.18, liten skit!

Är det ett sto/valack/hingst?  Vallack.

Är den tävlad i hoppning? Nej inte vad jag vet.
Vilka klasser/hur högt? -
Är den tävlad i dressyr? Inte under tiden jag har kännt honom i alla fall.
Vilka klasser? ...
Är den tävlad fälttävlan? Tror inte det.
Vilka klasser? ...
Är den tävlad i trav? Nej
Vilken nivå? ...
Är den tävlad i galopp? Nej
Vilken nivå? ...
Är den tävlad i något annat? Inte vad jag vet
Vad i så fall? ...
Har den tävlat in några pengar? Tror inte det ;)
Hur mycket? -
Har den haft föl? Haha, ja självklart. Han är ju en vallack men det struntar vi i ;)
Vad heter fölen?  Det vet bara Zalle ;P
När fick den den/dem?  Det vet också bara zalle

Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare?
I den klassiska dressyren, alltså den engelska ridningen funkar han inte bra alls. Jag hade en period precis när jag köpt honom som jag tränade en del dressyr men det passade inte oss. Nu har vi dock börjat med akademisk ridning och det funkar super! Med andra ryttare, som är vana vid att rida klassiskt så blir han seg och ovillig.

Hur är den i skritten?
Det varierar. Är han omotiverad så är den extremt slö (snigelsteg) är han däremot motiverad så är den frammåt och taktfast.

Hur är den i traven?
Med tanke på hans korta ben så kan den stumtals vara väldigt stötig och extremt snabb. Men när man hittar knapparna och får han att arbeta rätt så kan den vara riktigt härlig!

Hur är den i galoppen?
Den är rund och härlig!
Kan den skänkelvikningar? Från marken ja.
Kan den öppna/sluta? Någorlunda från marken.
Kan den galoppombyten? Nej
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? det tror jag inte haha.

Är hästen pigg? Det hänger mycket på mig. Han speglar mig väldigt bra så är jag seg är han det, är jag pigg blir han oftast piggare. Men i grunden är han en häst som inte rör sig mer än absolut nödvändigt (är inte den som springer runt och busar i hagen eller så, springer dem andra hästarna runt så går han och ställer sig i ett hörn och väntar på att dem ska sluta eller så äter han)

Är hästen trög? Om jag inte kan få han motiverad så skulle man nog kunna kalla han trög.

Är hästen stark? Stark? klart han är stark, det är ju en häst! ;)

Är hästen het? absolut inte

Bockar den? Nej
Har du bockat med den? Han har gjort det ett par gånger
Stegrar den? Nej. Däremot så kan han göra det ibland när vi busar, men det är när jag också gör det och han mtachar mig (Han rusar efter mig och jag tvärstannar, vänder mig om mot honom och slänger upp armarna)

Har du stegrat med den? Inte på

Sparkar den bakut? Nej

Har du sparkat bakut med den? Säkert nån gång

Skenar den ofta med dig/andra? Aldrig med mig. Däremot har det hänt att han dragit iväg med andra när dem har lett honom eller ridit.

Har du skenat på den? I början när jag inte kunde mycket och han inte hade en gnutta respekt för mig så hände det ibland.

Är den tittig? Nej

Har du badat tillsammans med den? Ja:D

Har ni hoppat tillsammans? Ja

Har ni galopperat på en äng tillsammans? Japp :)

Hoppar hästen bra? Han har faktiskt jättefin teknik!

Gillar den att hoppa? När han är på humör så gillar an det. Brukar skicka han över ett par hinder för att få upp energin lite. Han får ofta en liten kick och känner sig lite cool när han har klarat av ett hinder, det är jätteroligt!

Har den bra hoppteknik? Japp!

Hur högt brukar du hoppa med den?
Jag hoppar inte från ryggen men när vi gör det från marken så ligger hindrera på kanske 30-50 cm.

Hur ofta hoppar du den? Nån gång ibland för att få upp energin som sagt.

Hur är den när den rids ut? Pigg och glad!

Tycker den att det är kul? Han älskar att tuffa fram i skogen.

Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut?   Eftersom han är en häst som tröttnar extremt fort så blir han piggare ute eftersom där är det mer att titta på, diken att hoppa, stenar att gå upp på etc. Det är lättare att hålla hans motivation uppe jämfört med på ridbanan där han lätt stänger av och tycker det blir tråååkigt.

Står hästen i box? Nej inte nu i alla fall

Går hästen på lösdrift? För tillfället ja och förmodligen till hösten/vintern också om allt blir som det ska :)

Hur mycket och vad äter hästen? Han äter 7 kg hö, en näve safe and sound (fång foder med örter) samt pulver för magen. Och så en halv tablett pergolid och åtta tabletter metformin hexal ;)

Går den i hagen varje dag? Såklart

I en stor eller liten hage? Den är stor

Hur länge går den ute per dag? Dygnet runt

Gillar den att vara ute i hagen? Äh, nä han hatar det. Han är en häst och älskar att vara instängd...döh knäpp fråga. Klart han gillar att vara ute!

Hur ofta rids hästen? Nån gång ibland när jag får lust att hoppa upp en stund. Men vi gör mycket annat.

När den tränas vad gör ni då? Främst markträning, lek, trickträning.

Vad gör ni när hästen inte rids när den t.ex har vilodag? Vilar och pysslar.

Borstar du hästen före och efter ridningen? Japp

Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? Spolar på sommaren

Är det en svår eller lätt riden häst? Han är inte alltid världens lättaste men vet man hur han funkar så går det hundra gånger lättare.

Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privat

Vem äger hästen? Jag

Vad har du för relation till hästen, t.ex. fodervärd, halvfodervärd, hyrryttare, skötare, medryttare? Han är en del av mig, min själsfränder. ;)

Hur länge har du ridit/ tagit hand om hästen? Snart fem år.

Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Tills antingen mitt eller hans hjärta slutar slå. Kommer aldrig, aldrig någonsin sälja eller överlåta honom till någon annan.

Vad har du för mål med hästen? Mitt mål är att vi ska ha roligt och att han ska vilja vara med mig, se mig som en värdig ledare och att jag ska på riktigt hitta knapparna för att få han motiverad och öppna sig mera. Sluta krypa in i sitt skal.

Rider du privatlektioner på den? Jag är på en del kurser med honom.

Hur ofta? Det varierar lite men i alla fall ett par tre om året.

Hur länge håller den lektionen på? Alltifrån en helg till en vecka eller en dag.

Är hästen snäll i stallet? ja :)

Kan hästen stå lös i stallet? Har inte haft han uppbunden på över ett år.

Måste hästen vara uppbunden? Som sagt, står aldrig uppbunden (krävdes dock en heeel del träning...)

Håller du på med den i boxen eller i stallgången? Stallgången eller stallplanen. Inte mycket alls i boxen, där vill jag helst låta han vara i fred (alltså inte håll på och pilla eller borsta på honom, dock brukar jag alltid sitta där inne och mysa/göra läxorna. Ibland tar vi en tupplur tillsammans :D


Vad har den för sadel/sadlar? ingen

Vad har den för benskydd/benlindor just nu? Inga

Vad har den för bett just nu? inget.

Vad har den för täcken just nu? Inga

Tror du att hästen gillar dig? Haha ja, man får ju hoppas det ;)

Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Ja :)

Gillar du hästen? Nej jag hatar honom...Dum fråga! Han är mitt allt!

Har ni många minnen tillsammans? Jaa

Nämn det bästa: Vet inte.. har så många!

Sista frågan.. Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: Säger det varje kväll innan jag åker hem! :)

Det har ni inte va, en ponny som kan dansa :P



update

En liten update med blandade bilder från den senaste tiden (som jag inte uppdaterat med tidigare) Hope you like it!


Engla kan sitta vackert

och göra vacker tass :)

Fick stå inne i boxen en stund och vila från alla skit myggor och bromsar.

mamma kliar teq, dödskönt tycker hon..

Prommenad, kisspaus ;)

Har blivit riktigt bra polare nu!

Parkerad i skogen :)

Det här ser ju inte så bra ut...

Ledsen att det inte har blivit så mycket bloggande på senaste tiden, men jag har varit helt slut om kvällarna när jag kommer hem samt inte haft så mycket inspiration till att skriva.
Men det blir nog bättre snart, det här är sista veckan jag jobbar (:D) så då kommer jag förhoppningsvis vara lite piggare sen...
Men just nu är det hopplöst.

Det går i alla fall super med Zalle och han mår prima, bättre än någonsin! Går bara frammåt och frammåt, super duper! :D
Vips mår också bra och även där går det frammåt, är inte alls lika grinig längre och idag kom han faktiskt fram och hälsade på mig två gånger i hagen, med ett positivt uttryck! (inte som förut när han kom med öronen slickade och hotade med att tackla en med sitt 200 kg fläsk...)

RSS 2.0