Glömde förståss...

kameran. Så det blev tyvär inga bilder på hästarna ikväll, däremot så tänkte jag att jag kanske kunde lägga upp lite gamla bilder på alla hästar som står i stallet och skriva lite om dem, kanske roligt för er att se vad zalle har för kompisar? ;)



Isabelle. Isabelle är stallets minsting, till och med mindre än zalle nalle. Ett riktigt litet charmtroll är hon, shettis ända ut i hovarna ;) Isabelle är go på alla sätt och vis men börjar man ställa några som helst krav på henne...

Recall, eller räkan som han kallas till vardags, är en tre årig arab som är väldigt lekfull. Räkan är relativt ny i stallet, han kom någon gång i oktober, men har redan kommit väl tillrätta. En tuff och lekfull liten krabat som behöver aktivera hjärnan och tänka mycket!

Eagle Heart, (Igge, Igge Pigge, Eagle) är en 16 årig paint. Just för tillfället så är han i Skåne där han står på träning hos western tränaren Lotta Klang. Camilla, Eagles ägare, har planer på att åka ut och tävla i vår så han står nu i träning för att utbilda sig för de lite högre klasserna. Eagle är väldigt snäll med ett stor hjärta, han är väldigt givmild.

Göta är en varmblodig travar tjej. Hon är snäll och go, dock lite osäker. Göta har gått på travet tidigare men nu är hon omskolad till ridhäst med inriktning på western. Göta är en snäll och go liten tjej!

Zorro´s Gun (Zorro) är en svart korsningsponny, 50% Gotlandsruss och 50% Engelskt fullblod. Han är en busig och charmig liten kille som är expert på att tigga ;) Zorro är 22 år och har en lång tävlingskarriär bakom sig. Han har bland annat tävlat ponny SM i dressyr där han kom tvåa. Numera är Zorro dock omskolad till western och trivs jättebra med det. En söt och charmig ponny!

Saknas tre hästar, har inga bilder på dem inladdade på datorn men jag ska fixa det så fort som möjligt så att ni får se resten av dem söta små hästarna!

Bus! :)

Hej hopp!

Idag är jag äntligen helt återställt (med undantag för en snorig näsa och lite hostningar då och då)
Dock så är jag ganska så trött och lite mör så det blev inte allt för lång tid i stallet idag, men i alla fall nån timme så att jag kunde pussa och gosa och busa med min söta häst!

Jag tog Zalle på prommenad tillsammans med Anna-Karin och hennes häst Mulis, mamma och Engla följde också med. Vi gick den såkallade sjörundan som är alldeles lagom om man inte vill gå för långt men ändå inte bara ett par meter..
Tog zalle utan grimma med halsring istället, han lyssnar väldigt bra på det nu även när vi är ute och inte bara på ridbanan, jättekul!
Blev inte världens seriösaste promenad, zalle och jag busade och lekte mest vem kan springa fortast (ni kan ju gissa vem som vann..) Men riktigt kul hade vi! Zalle blev till och med så uppspelt av allt bus så att jag var tvungen att påminna han ett par gånger om att man inte får springa förbi sin människa utan att hon har sagt okej till det..;P Liten knäppis!
Under prommenaden så gick ha också ut i ett snöfyllt dike och la sig och rullade, han riktigt njöt av att gnugga sin tjocka vinterpäls mot snön och när han reste sig upp var snön där han hade rullat sig brun... Hm, han har nog inte sett en borste på minst tre dagar, får bli "storstädning" imorgon!

När vi kom tillbaka från prommenaden så tog jag upp zalle i hagen och gav han och lilla bellan lite hö. Sen städade jag åt kaninerna medans mamma gjorde iordning påsar och vattenhinkar.
Vi har insläppet ikväll så vi ska ut igen sen en gång till vid sex och ta ner alla små hästar! Jag tycker det är jättemysigt att ha insläppet, det är så fridfullt i stallet på kvällen när ingen annan är där.
Ska försöka få med mig kameran ut ikväll och ta lite bilder på hästarna och lägga upp här senare!

Nu är det bäst att jag avslutar innan jag har tröttat ut er helt (om ni har orkat läsa nda hit förståss) Känner att jag ahr en förmåga att bara pladdra på...

Ha en jättefin söndag!


Det är skönt att rulla! :)

Nu är jag glad igen!

Hej hallå!

Nu känner jag mig genast mycket bättre, har fått varit ute och pussat lite på zalle! Så mysigt, har verkligen saknat honom de här dagarna när jag varit sjuk, och han verkade ha saknat mig me. Han gnäggade lite extra högt när jag kom runt husknuten till hagen och tillät massor med gos! :) <3 I vanliga fall är zalle inte jättemycket för att bara mysa, han är rätt "privat" och man måste verkligen har förtjänat att få röra honom för att han ska tillåta det. Det värsta han vet är folk som kastar sig på han och börjar klappa utan att han ahr gett tillåtelse till det ;)
Det var hur som helst väldigt mysigt att få träffa honom och andas in hans lukt :)

Nu ska jag se på melodifestivalen tillsammans med familjen och äta ben & Jerrys! Det är såå gott!

Trevlig kväll allihop!





Still suffering from this bloody cold! And I hate it!


Jag ser hemsk ut!

Sjuk! :´(

Ligger i soffan med rinnande näsa och en hals som värker utav bara fan, varje gång jag sväljer känns det som att jag sväljer taggtråd.. Inte roligt!
Missa skolan och missa stallet! Usch säger jag bara!


Jag saknar zalle!

Så gulligt!

Jag blir alldeles rörd när jag ser det här, visst är det gulligt?
Undebart litet ekpiage, det visar verkligen att det inte är storleken som har betydelse..


Tack amanda!

Titta vad jag fick av söta amanda, jätte jättefin! Tack så mycket amanda! <3


fin va?

Pulsa i snön!

Hej hopp!

Hann inte med att skriva något igår, kom hem så sent och hade en del läxor så det blev inget bloggande..
Blir inte världens längsta inlägg idag heller, det är lite mycket just nu.
Hur som helst så hade jag en väldigt trevlig stund tillsammans med Zalle i stallet idag! :) Vi var nere på volten och pulsade och lekte i snön! Zalle (som ju inte har världens längsta ben) fick kämpa lite för att ta sig fram, och mig, ja det ska vi inte prata om... Var helt genomsvettig efter bara tio minuter, det var så tungt och jobbigt! En gång ramlade jag till och med för att snön blev så hög!
Så det blev inte speciellt länge som vi höll på, men roligt var det! Zalle har blivit så känslig nu och han har till och med börjat fråga mig saker, alltså istället för att titta bort och ignorera så har han börjat titta upmärksamt på mig och verkligen fråga: vad ska jag göra? Han är mycket mer positiv och motiverad! Super super kul! Älskar min fina ponny!

Blev tyvär inga bilder idag, vi får se om jag kan komma ihåg att ta med kameran imorgon istället.

Nu ska jag gå och duscha och efter det läsa lite om samhälls ekonomi samt i min helt nya bok som jag fick utav mamma idag, wuthering heights (eller svindlande höjder på svenska) Vi har börjat med ett nytt svenska projekt där vi ska jobba om en känd författare, läsa en bok av denna samt hålla en muntlig presentation om boken och författaren. Jag har då valt Emily Bronte och wuthering heights :) Ska bli spännande att läsa den och om Emilys liv!

Nej nu är det slut pladdrat, hoppas ni har haft en fin dag i alla fall!


Gammal, gammal bild på mig och zallesöt! :)


Tröttdag!

Hej hopp,

Usch vilken tröttdag det har varit idag!
Har varit seg och omotiverad, helt saknat inspiration. Kunde inte göra så mycket med zalle på grund av mitt humör, det är absolut ingen idé att försöka åstakomma någonting om man inte är på humör. Zalle är så känslig för vad jag är på för humör och läser av mig snabbt, det går absolut inte att ljuga för honom...Så är jag trött och inte riktigt orkar så kan ni ge er attan på att han utnyttjar det till 100..Den lilla bus ponnyn!

Så det blev inte mycket gjort i stallet idag, mockade och fixade mat medans jag lät zalle gå runt i stallet och ute på stallplanen och lukta och undersöka. Men mer blev det inte. Hade ingen ork för något, jättetråkigt! Men men så är det ibland, man är ju bara en människa...

Lite fina bilder i snön blev det i alla fall :)









Hoppas på att jag är piggare imorgon!




snömonstret!

Glömde lägga in bilder på zalle snö i förra inlägga, så det kommer nu istället! De är dock inte jättebra, tagen med usel mobilkamera, men man ser i alla fall hur mycket snö han har på sig ;)





Det är så häftigt, för trots att han är så snöig så gör hans päls så att han inte blir det minsta blöt. Snön lägger sig ovanpå och borstar man bort den så är han helt torr under! Visst är det smart? Bättre än vilket täcke som helst! :)

Oj, Oj, Oj vilket väder!

Hejsan hoppsan vilket väder!

Kom ut till stallet idag vid tolv för att luncha småttingarna och jag kände knappt igen zalle. Han var inte längre brun utan vit! Helt och hållet insnöad skulle man kunna säga, det enda bruna som man kunde se på honom var hans små öron som stickte fram...Så himla gullig! :) Han hade istappar som hängde ner från hans skägg och man och i hovskägget satt det fast snö och is klumpar..
När dem hade ätit upp lunchen tog jag ner zalle och lät han gå lös i stallet och torka upp lite medans jag mockade. Zalle tycker det är jätteroligt och spännande att få gå runt och lukta, undersöka och gå in i alla andra hästars boxar. Han blir verkligen som ett litet barn på upptäcksfärd!

När jag mockat klart och gjort maten så tog jag in zalle i varm stallet och pysslade. Blev ingen prommenad idag, kändes inte så jätteroligt i stormen.. Men mycket mys och pyssel blev det i alla fall!
Kollade även läget med grodan, inga problem! Han står helt lugnt och stilla och accepterar den överallt, till och med i ansiktet nu! Det är verkligen ett stort framsteg! Är så stolt över Zalle!
När jag hade pysslat klart tog jag in zalle i boxen, kramade om honom en sista gång och sa god natt!

Nu ska jag skynda mig till soffan för att få bästa platsen, är ju melodifestivalen med darin ikväll! :D Ni tänker väl också rösta på honom va?





Annorlunda hästsaker!

Lite annorlunda och färgglada hästprylar som jag hittade när jag sökte runt lite på nätet!


Kanske en rosa sadelpad...

eller varför inte en gul?

annorlunda höpåse!

den här gör garanterat mockningen roligare!

rosa sadel, träns och brösta!

Gullig grimma!

Prommenad och myspys!

Hej hopp!

Igår lovade jag att ett intressantare inlägg väntade men det får vänta ett tag till..
Känner mig inte alls i form för att skriva något långt, intressant och välformulerat inlägg. Egentligen skulle jag vilja skriva massor med saker om hästar, träning och min och zalles resa, men jag är lite för trött för det just nu. Har varit lite trött och seg dem senaste dagarna, inte på riktigt skrivhumör. Men men, det kommer går nog över snart! men tills dess får ni stå ut med lite halv tråkiga inlägg..

Dagen har i alla fall varit helt okej, skolan var hyfsat lugn. Vi gjorde lite gamla nationella prov i engelska för att öva till dem riktiga. Det gick jättebra så jag känner mig ganska lugn. Lite matte, spanska och svenska hann vi med också.
Efter skolan åkte jag hem en stund och pluggade undan lite saker, bland annat en fysik labbrapport som ska in nästa vecka. När jag var klar, vilket var runt fyra, så skjutsade pappa ut mig till stallet och till min snöiga lilla ponny! :)

Tog en prommenad och lekte lite on line, pysslade och myste med zalle. Jättemysigt!
Kom underfun med idag att jag verkligen måste raka en islandsklippning på Zalle. Är ju egentligen lite emot att raka hästar, tycker att dem ska få ha sin päls som är naturligt, men zalles sjukdom gör så att han får så extremt extremt tjock och tät päls så han blir svettig bara av att stå i boxen om det är mer än ett par grader varmt ute...
Har dragit mig för att klippa honom in i det sista, men nu måste det verkligen göras.. Får försöka fixa det så snart som möjligt.

Nu ska jag gå och duscha (sitter fortfarande i stallkläder) och använda mitt nya schampo och balsam som mamma köpt till mig idag :) Sen ska jag gå och lägga mig och läsa.
Hoppas ni har haft en toppendag!


fina ögat!

Vilket tycker du är häftigast?





Jag vet klart vilket jag tycker är häftigast i alla fall! :) Det andra såklart!

Super superglad! :D

Ååå va jag är glad!! Zalle är sååå underbar!!!
Idag fick vi ett riktigt breakthrough, äntligen börjar han fatta det här med att buga ordentligt. Gick ner nästan helt idag, flera gånger!! Ååå jag blev så lycklig!! Han är så bra min ponny, han är helt enkelt bäst!
Jag älskar honom såå mycket!!


Min fina, fina ponny! <3

Semmeldagen!

Hej hopp!

Sitter här i soffan hemma och har en alldeles underbar eftersmak i munnen, har nämligen precis ätit en semla! Mums fillibabba! Det är ju semmeldagen idag så pappa och jag var och köpte fyra stycken semlor (med vaniljkräm istället för mandelmassa, det är jättegott!) på väg ut till stallet som hela familjen nu har smaskat på.
Mycket gott! :) Hur är det med er då? har ni fått någon semla idag?

Förutom semmelätande så har jag varit i skolan och i stallet:) Gjorde inte så jättemycket med zalle idag, var lite trött så det var ingen idé att hitta på något, då går det bara fel. Så jag pysslade bara, masserade och gosade lite extra. Gjorde jättefina flätor i manen med rosa glitter! :) Han blev riktigt fin, såg ut som att han var på väg på disco :) Fick tyvär inga bilder dock eftersom min kamera hade laddat ur :/
Zalle var hur som helst jättegullig och det var en härlig och avkopplande stund!

Blev ett kort inlägg idag, men jag är trött och måste gå och duscha och göra klart allt för imorgon innan jag kan gå och lägga mig. Kanske bjuder på ett länge och intressantare imorgon..

God natt!


Jag älskar vintern, men när jag ser den här bilden börjar jag drömma om
sommaren...

15 februari

Hej hopp!

Måndag idag, den alltid lite sega dagen. Jobbigt att komma igång och gå upp tidigt, sitta i skolan hela dagen och använda hjärnan efter helgen... Dagen har dock varit ganska så smärtfri, var lite trött imorse när jag vakande men piggnade på ganska så fort.
Skolan var hyfsat lugn, började med idrott följt av en timmes matte, musik och sen på eftermiddagen SO, men då hade vi det sista nationella provet i svenska (Den muntliga delen) Det var inte så jobbigt, ganska roligt faktiskt och jag tror att det gick väldigt bra. Det hela gick ut på att vi fick sitta i en mindre grupp med sex stycken i och lyssna på ett par texter som lästes upp och sedan diskutera dem två och två. Sedan skulle vi presentera inför dem andra vad vi hade diskuterat och kommit fram till! Eftersom jag inte har speciellt svårt för att prata (kanske till och med gör det lite mycket ibland..:P) så var det inga större problem. Skönt att ha alla proven i svenska klart, nu väntar bara engelskan, matten och NO...

Efter skolan åkte jag direkt ut till stallet. Ponnysarna hade inte fått lunch ännu så jag gav dem det och sen mockade jag och fixade i stallet. När jag var klar i stallet och zalle nalle ätit upp sin lunch så tog jag ner han och lekte lite liberty, pysslade och sen tog jag en prommenad. Zalle var riktigt pigg och på hugget, vi hade lite små "springtävlingar" på vägen och det blev han riktigt taggad av. Han stutsade som en boll och hade det inte varit för att vi var på en väg hade jag släppt honom och busat och rejsat på riktigt!
Längtar tills jag kan böja rida igen, få sitta på, barbacka, och galoppera fram på min lilla springare! Bland det härligaste som finns!

Oj va mycket klockan hunnit blivit, bäst att jag slutar skriva och går och gör mig klar för sängen. Man måste ju gå och lägga sig i tid när det är skola och allt, lärarna gillar inte när man ligger och sover på deras lektioner... ;-P



Full fart!

Alla hjärtans dag!

Hej hallå!

14 februari idag vilket är lika med alla hjärtans dag!
Min dag har varit hur bra som helst, åkte lite skridskor med pappa på förmiddagen och tog det lite lugnt hemma och pluggade lite innan jag åkte ut till stallet där min söta ponny stod och väntade på mig!

Tog ner zalle och lekte lite liberty (löst) med honom. Det gick jättebra! Zalle är ju den typen av häst som är väldigt svårmotiverad och inte vill göra något i onödan. Det är väldigt svårt att få han att tycka något är roligt och få han att engagera sig. Men idag gick det väldigt bra! Jag har lärt mig av alla gånger vi lekt tillsammans en massa små knep för hur jag kan få han lite mer motiverad, vilket är jättebra!
Lekte lite med en pressenning, (skicka över, stanna på den) en stor boll (sparka på den) samt den brummande grodan (vilken han nu accepterar till och med i ansiktet! Dock är öronen kvar, men dem kommer dem me!)
Tränade även lite inför veterinär besöket vi ska på om två veckor, vi ska in och ta lite nya prover och zalle hatar att ta sprutor och blir väldigt extrovert då, så jag tränar lite på att han inte ska tycka det är fullt så läskigt. Även det går frammåt!
Kort sagt var det en väldigt bra dag med många framsteg idag! Alltid lika mysigt att vara i stallet och med min lilla tjockis ponny!

Kände att det blev ett rörigt inlägg, inte så välskrivet... Men men, jag är lite trött och okoncentrerad. Ska gå och duscha, plugga lite och sen ska jag gå och lägga mig och läsa, längtar efter att krypa ner i min säng...

Hoppas ni haft en toppendag ni med! Ha en fortsatt bra alla hjärtans dag!


Bollen och pressenningen

grodan

Ser ni ponnyn? :)

:)


Inspiration!

titta och njut!




Maria (med den stora fuxen Lancelot) är min och zalles tränare! :) Har tränat lite för
Rebeca också! :)





Jag frös om fingrarna!

Hallå hallå,

Blev inte några snö bilder på snö ponnyn idag, det var såå himla kallt om fingrarna så jag kunde inte ta av mig vantarna för att ta kort, dessutom så snöade det för mycket så jag var rädd att min kamera skulle bli blöt.. Jag får helt enkelt göra ett nytt försök nån annan dag!
Däremot så fick jag lite bilder på zalle inne i stallet när vi stod och pysslade! :)



var är zalle? :P

Mysig dag var det idag i alla fall och jag och zalle hade jätteroligt nere på volten, vi busade och jagade varandra som tokar. Zalle var så pigg och glad, jätteroligt! Dock så var hans energi som bortblåst när jag efter en stund bad honom att lugna ner sig och göra ett par små saker, det var ju inte lika roligt som att springa runt och busa.. Knäppis ponny!

Ha en trevlig kväll!

Nu åker jag till zalle...

och kommer tillbaka ikväll!
Ska nog ta lite fin fina bilder på honom i snön :)
Laddar upp dem senare!
Ha en trevlig dag!

Jag måste fixa en ny design!

Usch va bloggen är ful just nu...
En header med kläder, vad har det med hästar att göra? Ingenting!
Usch och fy, måste fixa till det snart!


bläää för bloggen säger zalle..:-P

He is outsmarting me!


Min lilla ponny är så smart! Han är till och med lite för smart för mig ibland...

Var nere och lekte lite med han på volten idag, och jag säger bara det, damn he is smart!
Han vet precis vad han ska göra för att slippa undan och få göra det han tycker bäst om. Han gör verkligen så att jag måste använda min hjärna och anstränga mig mentalt till 100%. Ibland är det lite jobbigt, men jag är ändå väldigt glad över att han är så, för han lär mig så otroligt mycket och tvingar mig till att använda min fantasi.
Dessutom får han verkligen mig att inse att man aldrig, hur länge man än håller på, blir fullärd.

Livet är en livslång resa, enjoy the ride!


Min smarta ponny

snabbis..

Halloj!

Hinner inte skriva något intressant inlägg idag, har nationellt prov imorgon och lite att förbereda...
Slänger in ett par bilder som jag tog idag.
Ha en jättebra kväll!


just varit ute på promenad! :)

den omtlade grodan, ser riktigt läskig ut va? ;-P

Underbart väder och underbar häst!

Hej hallå!

Oj vilket underbart väder det har varit idag! Strålande sol, ett par minus grader och snö, snö, snö!
En äkta vinterdag, precis så som det ska vara. Är fortfarande förvånad över att vi, här i lilla Sverige har fått en ordentlig vinter, vilket verkligen var på tiden!

Dagen har jag spenderat största delen av i stallet, underbart att vara där när vädret är på så här bra humör. Mamma och jag tog en liten prommenad med Engla och Elsa, Elsa och Engla kommer ifrån samma kennel och har samma mamma ;) Sen pysslade jag i stallet och med zalle nalle. Satt en stund i hagen och tog lite bilder och myste i solen. Zalle är riktigt fin nu, både i pälsen och i hullet. Han gick ju ner en del i vikt under tiden han var sjuk, men senast vi var inne på kliniken så vägde vi honom och då hade han gått upp nästan 50 kg! Nästan blivit en liten tjockis..
Lekte lite med honom på stallplanen och sen gick vi in i stallet och pysslade lite. Tränade lite med den "brummande" grodan som han tidigare varit så livrädd för, och det gick super bra! Idag fick jag ta på han med den över hela kroppen fram till en liten bit bakom öronen, vilket är ett stort framsteg! Det tar nog inte långt tid förns jag kan både ha den i hela ansiktet och använda klipp maskinen!

Nu ska jag gå och duscha och sen gå och lägga mig tidigt, tidigt. På tisdag och torsdag är det dem första nationella proven (!!) så jag måste vara ordentligt utvilad. Man tänker bättre när man har sovit ordentligt.

Här är två bilder som jag tog idag, enjoy :)





RSS 2.0