Varför...

är jag så dum i huvudet ibland?
Hade världens bästa chans att göra någonting riktigt bra med underbara lilla ponnyn idag. Han var så glad och så leksugen! Han ville verkligen idag, hade all uppmärksamhet på mig och ställde frågor hela tiden. Det strålade om honom och hade inte jag förstört allt så hade vi kunnat ha gjort så mycket.
Men bra som man är så sabbar man allt.

underbar prommenad!

Hej hopp!

Gick en lång prommenad med zalle, mamma och engla i skogen idag. Riktigt härligt var det och vi hittade till och med kantareller! Zalle var så underbar och vi gick i gräs som sträckte sig upp över hans knän och ändå följde han så villigt med mig. Skickade han över stockar och diken, lite squeez mellan träd och så lite driving från zon 5. Stannade och betade utefter vägen och njöt av den friska luften (och zalle av gräset!)
En underbar dag!






<3



Avslutad!

Frågestunden är avslutad! Ska försöka samanställa frågorna och lägga upp dem så snart som möjligt, blir någon gång i veckan!


Städdag

Halloj,

Förlåt för dåligt uppdatering, men det är lika bra att vänja sig... Har verkligen inte tid nu när skolan har satt igång,slutar ju fyra varje dag och åker direkt till stallet efter det. När jag kommer hem är jag helt slut och hinner iprincip bara äta middag och duscha innan jag stupar i sängen. Så det blir tyvär inte så mycket tid över för datorn, men jag kommer försöka slänga upp ett inlägg så ofta som jag kan!

Dagen har i alla fall spenderats i stallet. Mamma och jag åkte ut tidigt imorse och gav ponnysarna frukost. Vi åt frukost utanför hagen och bara satt och njöt av solen och den vackra ponny utsikten ;) Jättemysigt! Sen var det dags för stallmöte och efter det städning! Alla har vi röjt och städat som galningar hela dagen. Vi började elva och slutade klockan fem! Snacka om att man är trött nu! Men det var mysigt ovh vi fick mycket gjort!
Zalle fick vila idag, orkade helt enkelt inte göra något med honom. Men det verkade han inte dö utav ;)

Nu är det dags för middag och sen ska jag duscha och sova!!


Ciao!

frågestund!

Dags för lite frågestund! passa på att fråga precis allt du någonsin har undrat över så ska jag göra mittbästa för att svara :) frågestunden avslutas på söndag kväll.

Fråga på!

(Bild lånad från google)

Första skoldagen!

Phu nu är första skoldagen avslutad, gick helt okej! det var väldigt nervöst (vilket jag tror att alla var för det var vääldigt tyst...) Det verkar i alla fall som att dem i min klass är snälla och min mentor verkar jättesnäll, så det känns bra! Det enda som är ett stort minus är schemat...Slutar fyra varje dag förutom fredagar då jag slutar tre..
Det är för sent tycker jag! Å andra sidan så har vi inga läxor, men det lär ju bli en hel del plugg i alla fall.
Imorgon ska vi träffa 2:orna och 3:orna och typ leka lekar?? För att lära känna varandra, hm ser inte fram emot det, lite pinsammt kanske? Men men, det går säkert bra.

Åkte ut till Zalle vid två tiden. Gosade i massor och tog det lugnt, satt i hagen och läste en stund. Sen tog jag ner zalle till volten och lekte lite. Blev en massa "inte äta gräs" träning på vägen ner dit och väl på volten så började jag att bara försöka få ut honom ur sitt skal, komma åt hans hjärna och få han att börja ställa lite frågor och inte bara gå runt och se död och helt ointresserad ut ;) Vilket han gör om man inte kommer in till hans lilla hjärna.
Gick hur som helst bra, på slutet så fick jag flera varv med trav på cirkeln med ett positivt uttryck och lite energi! Gjorde även ett par vändningar, skickade över lite hinder och tränade sidepass över bommar.
Duktig zalle!

Nu måste jag gå och duscha och göra i ordning allt till imorgon, och sen gå och lägga mig tidigt...Suck då!

Det har varit sisådär

Hej hallå

Blev inget inlägg igår då jag inte mådde speciellt bra då heller, var också lite av en skit dag. Orkar inte berätta mer i detalj, utan nu lägger jag det bakom mig och går vidare och hoppas på att det blir bättre :) Känner mig mycket bättre idag i alla fall!

Tog moppen ut till stallet imorse vid halv åtta och gav ponnysarna frulle och släppte ut flinga. Städadeåt kaninerna och gav dem nytt gräs och massablad, mockde i hagen och fyllde på vatten. Eftersom jag har varit väldigt urbalans eller vad man ska säga så fick zalle vila idag. Har varit med om allt för många gånger då jag inte har varit på så bra humör och det har gått ut över zalle genom att jag har blivit arg och irriterad över ingenting. Eftersom det är fruktansvärt orättvist att han ska behöva ta det så ser jag till att aldrig försöka mig på att göra något när jag inte känner mig helt bra. Blev dock gos och en liten bet stund, det uppskattades :)

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen fixa iordning mig, ska träffa mamma i stan, kolla runt i lite affärer och klippa mig. Sen bär det av till skansen där jag ska träffa tjejerna och käka middag och kolla på allsång. Ska bli väldigt roligt!

Och uuuuuh imorgon börjar skolan! Är sååå nervös, känner inte en kotte. Känner på mig att jag kommer göra bort mig som vanligt ;)

Ha en bra dag!


(Bild lånad från google)


Sämst

Usch ibland går allt bara sämst, ingenting man gör blir bra och man känner bara för att gå och gömma sig under täcket och stanna där ett bra tag. Jag hade en sån dag idag.


Pyssel

Blev en pyssel dag i stallet idag. Myste med zalle nalle och tog ner han och vips och borstade och fixade manar och svansar etc. Kliade zalle en låång stund och hittade lite favorit ställen, han tyckte det var såå skönt och överläppen blev väldigt lång!

Nu ska jag vila en stund och sen gå och göra mig iordning inför kvällen.

Ciao!


Nu åker jag till stallet! :)




Rymmare!

Gissa vad jag och mamma upptäckte imorse när vi kom ut för att frukost fodra? Jo att Bellan saknades!
Efter att ha fin kammat hagen och områderna runt omkring utan att hitta den lilla skit hästen så fick vi lite smått panik. Tog bilen och körde runt och letade, efter att ha åk runt en stund så ser vi långt borta, på en äng med halv meters högt gräs, en liten ponny. Så dit hade hon smitit och levt rövare...Suck!
Dumma lilla häst! Som tur var så var hon i alla fall oskadd, såg riktigt nöjd och fet ut ;-)

När vi fått tillbaka henne i hagen och fixat strömmen ordentligt så åkte vi hem och jag gick och la mig och somnade
om, vaknade tjugo över tolv igen. Åt frukost och fixade lite och åkte ut till stallet igen.
Pysslade lite och tog ner Zalle på volten. Började med att träna lite på arbete för hand, få honom att slappna av och söka frammåt neråt och hitta korrekt böjning genom hela kroppen vilket leder till att han trampar längre in till tyngdpunkten, höjer ryggen och arbetar rätt. Gick helt okej, det är lite svårt säger Zalle. Han är lite stel och har lite svårt att få med bakdelen. Men det gick som sagt bra och vi fick till och med till ett par öppnor! :-)

När vi var klara med arbetet för hand så tog jag han löst och tränade lite på piruetter, gick kanon bra! Sen körde vi lite on line och lekte lite med tunnor och bommar. Blev mycket squeez även en del circling med fokus på att stanna på spåret och komma fram i trav med så små hjälper som möjligt. Avslutade med lite bug och stegrings träning. Allt funkade kanon och jag är stolt över lilla nallen, han är så duktigt!
(Så här ska stegringen se ut sen så småning om! Bilden är på min tränare Maria och hennes häst Lancelote)

Tog även en liten tur på Vulkan, gick helt ok. Tog det väldigt lugnt. Börjde lite från marken och skrittade en liten runda. En trevlig liten häst, behöver dock en hel del jobb, stel som en pinne och ryggmuskler=0.
El vulkano


och världens sötaste lilla häst! :-)


Heldags utfykt till strömsholm

Tjolahopp!

Kom hem för ca en timme sedan och har bara hunnit äta middag (pannkakor!) och kollat lite saker här på datan. Har varit iväg med Zalle till strömsholm idag för verkning av fossingar plus ny provtagning och lite allmän kontroll sådär. Det tar egentligen inte så himla lång tid där, max en timme eller så men restiden är desto längre. Med släpet tar det drygt två timmar dit och två timmar hem...Så det blir lite bilåkande, men det är verkligen värt det! Micke (hovslagaren på strömsholm) är i princip den enda som jag vågar låta verka zalles fötter, han gör det otroligt bra!

Hur som helst så skötte sig Zalle bra, åtminstonde största delen av tiden ;-) Var på lite tjur humör när det kom till sprutorna, ville inte alls (vilket man ju kan förstå!) Han har varit väldigt rädd för att bli stucken tidigare och hållt på och slagit med huvudet som en tok, vilket inte är så bra eftersom han då spänner halsen och det blev väääldi svårt att få tag på något blod. Men jag har tränat med honom en hel del på att få han lugnare och accaptera det, och det har blivit bättre men idag var det tillbaks på ruta ett igen. Slog med huvudet och ville inte alls. Det blir så svårt att göra någonting då eftersom att dels är det inte jag som sticker, det blir alltid värre när det är någon främling som ska göra något med honom, det gillar han inte riktigt. Sen så har ju veterinärerna alltid så bråttom, dem har inte riktigt fattat uttrycket "take the time it takes and it will take less time" tror jag...
Men men det gick hyfsat bra till slut i alla fall, men jag får se till att öva ännu mer på den biten.

Nu ska jag gå och duscha och sen gå och sätta mig på balkongen och läsa lite. Imorgon blir det nog lite liberty med nallen, får se om jag kanske filmar lite och lägger ut också...Men det är inget löfte, får se hur det känns. Ska även rida ut en sväng på Vulkan, stallets nya lilla c ponny. Ska visa Eagles medryttare lite vägar i skogen.
På fredag är det fest :-) Och på lördag kommer mina kära vänner hem hit och så ska vi ha film mys kväll och käka pizza, mysigt mysigt.

Ciao!


Jag älskar Zalle utav hela mitt hjärta

laddar bilder

Håller på att ladda över bilder från pappas hårddisk till min nya data, det är 22 291 st...Lär ju ta en stund ;)

usch va trött jag blir

hade skrivit ett långt inlägg om hela dagen och om hur duktig min lilla ponny är så stänger data jäveln av sig och allt försvinner...suck. Ibland hatar jag teknikens värld.



Ingen data på drygt en vecka...

Har just kommit underfun med att jag nog är lite beroende av min dator. Har nu varit borta i lite drygt en vecka och varit helt dator löst, det var jättejobbigt i början! Det känns som att man missar så mycket och man vill in och kolla vad alla skriver, svara på mejl etc etc. Men det har varit väldigt skönt också och jag har verkligen haft en kanon vecka!

Kursen var fantastiskt rolig och jag och zalle har lärt oss massor. Vi fick även massor av beröm av Maria (tränare och kursledare) Hon var riktigt imponerad över hur mycket jag och zalle har utvecklats tillsammans och hon berömde mig väldigt mycket för vilket jobb jag har gjort med zalle. Roligt :D
Vi har tränat på en massa roliga grejer, får berätta mer om det sen och även lägga upp lite bilder från veckan.

På fredagen (sista dagen) så hade vi en uppvisning, vi fyra som gått kursen och våra hästar. Det var läskigt och jag var jättenervös men det gick bra trots allt. Zalle skötte sig så himla bra och jag hade honom lös och han var så följsam och connected trots att det var fyra andra hästar i ridhuset samtidigt som sprang runt och gjorde en massa olika saker. Jag är verkligen stolt över honom! Pappa fick några bilder, får lägga upp dem sen.

En kanon vecka, mycket skratt och väldigt lärorikt!


RSS 2.0