:´(

Min lilla lurvboll är ingen lurvboll längre utan en silvrig tanig liten sak... :(
Jag var så illa tvungen.


I´m sorry...

Hej hallå!

Usch jag är jätteledsen för den extremt dåliga uppdateringen på denna blogg den senaste tiden. Vet inte riktigt vad som hände men jag hann inte riktigt med ett par dagar och sen har det liksom fallit lite i glömska att skriva.
Har varit lite upp och ner de senaste dagarna så det är också en av anledningarna.. Men jag får helt enkelt bättra mig!
Ni får också hjälpa mig att bättra mig genom att skriva vad ni vill att jag ska skriva om, vad är intressant att läsa? Vill ni se mer bilder? Skriv era tankar!

Nu är det dags för middag och sen plugg..

Kramar


Gammal bild men tror inte jag ahr visat den förut. Tycker väldigt mycket
om den! Så fint med ljuset och världens sötaste ponny!

<3


Söndag

Halloj! :)

Har haft en underbart fin söndag i stallet, det var stängslingsdag idag (villket betyder att vi alla som har häst i stallet hjälps åt att stängsla och kolla igenom sommarhagar nu nför betessläpp, städar lite osv) Mamma och jag fick i uppdrag att göra iordning ponnysarnas skogshage (som btw är jättemysig!) som de ska börja gå i så småning om. Vi kollade även och lagade det som behövdes i vinterhagen. När vi var klara med det hjälptes vi alla åt att flytta lite badkar och ta undan vinterns vattenkar (Vi har ett speciellt kar på vintern som vi har vatten i, det är "uppvärmt" så att vattnet inte fryser) Vi fyllde även på nyttvatten och tvättade rent!
Sen var det dags för grillning och lunch! Vi satt på stallplanen och grillade tillsammans i det fina vädret, mysigt mysigt! Efter lunch så städade vi lite och krattade undan massa löv och gammalt hö i hagen. Passade även på att mocka i hagen! Tänk så mycket vi fått gjort idag!

Hur som helst, när allt jobb var färdig fixat så tog jag,zalle,mamma och engla en prommenad upp till ena lilla sommarhagen där jag lekte en stund med zalle. I början blev det mest "du kan koncentrera dig på mig trots att vi står på ett fält fullt med gräs" träning, vilket gick jättebra! Zalle är så otroligt duktig, trots att gräs är det absolut bästa han vet och han i princip skulle kunna döda för det så låter han bli att äta och försöker verkligen att fokusera på mig, älskade och duktiga ponny!
När gräset inte längre störde Zalle lika mycket så körde vi lite circling game över en bom, sideways över bommen (vilket är väldigt klurigt tycker zalle!) samt backa genom lätt tryck i svansen. Allt gick väldigt bra så jag bestäde mig för att "koppla" loss zalle och busa lite löst. Det var underbart! Även om vi inte gjorde speciellt mycket så var det så härligt, Zalle och jag rejsade runt och han följde mig i skritt, trav och till och med galopp, hoppade den lilla bommen och var uppmärksam på mig hela tiden och lät bi gräset, även fast han var helt lös och hade kunnat sticka om han hade velat. Det är en sån mäktig känsla när en häst, och inte vilken som helst utan zalle själv, ger det till mig. Då känns det som att mitt hjärta blöder och svämmar över av kärlek... <3
Älskade häst!

Sammanfattningsvis, en underbar dag!


Vem gömmer sig bakom hönäten?


Zalle! :) Lägg märket till hans fina blomma!

Emmy och Isabelle, så gulligt!

Emmy och Zalle, det är så skönt att se att Zalles "barnskräck" börjar försvinna och att han faktiskt kan stå nära dem och låta dem klappa på honom utan att han blir jättearg. Sen ridskole tiden har har nämligen fått något mot barn och han blir spänd och sur så fort de kommer i närheten. Nu börjar det dock sakta men säkert släppa, vilket är skönt!

Gullegris!

Trötter...

Hej hopp!

Har tillbringat min lördag med att vara fyra timmar i skolan..Skolan på en lördag tänker ni förmodligen, och ja det var ju inte direkt så att jag var där och pluggade eller så, nej vår klass hade loppis för att tjäna ihop slantar till klasskassan.
Så klockan nio imorse var mamma och jag nere och packade in grejer i matsalen..
Det har varit en väldigt lyckad dag och vi fick ihop nästan 11 tusen! Woho!
Men jag är nu rejält trött efter att ha stått upp i fyra timmar och sprungit runt och packat och bärt grejer och bord..
Därför blev det bara en kortis hos nalle idag. Åkte ut och mockade och gjorde maten. Gosade lite med nalle i hagen, kratsade hovarna och bjöd han på en liten morot :)  Jag orkade inte göra någonting mer, är helt enkelt för trött.
Men det är det som är så skönt när man har egen häst, man behöver inte stressa med att man måste göra en massa saker, för jag vet att zalle och jag har både imorgon, i övermorgon och resten av livet på oss!

Nej nu ska jag lägga mig i soffan och läsa, planerar inte att flytta på mig i första taget ifall ni undrar ;)

Kramar


Jag älskar dig! <3

Wonderful!

Hej hallå!

Åh jag är alldeles lycklig just nu, jätteunderbar dag i stallet och underbar ponny!
Hinner dock inte berätta allt som hände idag men det gick i alla fall super! Zalle var väldigt pigg och glad och bjöd mig på en massa saker, riktigt följsam och fin!
Och såå härligt att se att han är så pigg och inte alls har ont i hovarna!! Åh va jag är glad! :D


Underbaring <3

Söndag 11 April

Hej hej,

Kom hem från stallet för ungefär en och en halv timme sen, har varit ute hela dagen :)
Blev en lugn pyssel dag, jag borstade och fixade med zalle och det tyckte han var väldigt skönt. Rejält skitig var han min lilla prins, han älskar ju att rulla sig och jag brukar låta han vara så smutsig han vill men ibland måste han tåla en ordentlig rengöring med ryktborsten ;)
Så det blev mycket pyssel, även i stallet. Vi städade en hel del och tvättade varje vrå kändes det som, fint blev det i alla fall!
Tog ner Zalle vid halv sju och gav han sin medecin, den lilla skurken har börjar att vägra äta den, igen! Så nu måste jag vakta honom som ett litet barn...

Nu är det dags att gå och göra i ordning allt för imorgon, det är ju ett viss lov som är slut och en viss skola som börjar..
*Suck*


We walk our own way..

Färgglatt! :)

Lite coola och färgstarka grejer som jag hittade, fina va?


Benskydd!

Boots! De med peace märkerna skulle ja vilja ha.

Nån som vill ha en giraff häst?

fina färger!

Dåligt emma!

Ja det har varit väldigt dåligt på uppdateringssidan för min del de senaste dagarna..
Det har egentligen hänt en hel del och Zalle och jag har kommit frammåt med en hel del saker, men jag har helt enkelt inte orkar skriva. Inga nya roliga bilder har jag bjudit på heller, skäms på mig!

Idag är det i alla fall stallmöte så jag ska alldeles strax gå och get dressed och ta med mamsen och åka. Vi ska diskutera hur sommaren ska se ut med hagar och en massa sånt. Hoppas bara att alla kan hålla sig trevliga och överrens, stallmöten har annars en tendens att bli "tjafsmöten"... ;)

Zalle får ta det lugnt idag, hans hovar har växt otroligt mycket den senaste veckan och han har blivit väldigt öm så nu får han vila tills vi ska åka in och få dom fixade (vilket blir i veckan som kommer, så fort som vi kan få en tid)
Ska förmodligen ta och klippa honom en sista gången idag, pratade med veterinären och hon tyckte att vi skulle ta bort så mycket som möjligt eftersom att han inte fäller själv.. Så jag får ta under magen och mellan bakbenen också, men ryggen sparar jag och rumpan så att han inte behöver ha täcke på sig. Lilla ponny, om han bara kunde tappa pälsen själv så skulle han behöva slippa se ut som en dåligt rakad pudel..;)

Nej nu måste jag kila. Ha en trevlig dag allihopa (att det är sista dagen på lovet tänker vi inte på..)


Vi försökte ta julkort men zalle var mer intresserad av min mössa och att få
av den...:P

xP

Frågor!

Hej hallå!

Har fått lite frågor (tack för dom!) som jag tänkte svara på :)

Hej, har lite frågor:
1. Hur mycket kostar Zalle i månaden?
2. Hur ser vardagen ut för dig & Zalle?
3. Är Zalle skodd eller går han barfota?


Svar:
1. Kostnaden för Zalle varje månad varierar ganska mycket lite beroende på om han exempelvis är sjuk (då blir det dyra kostnader för veterinär) om det är vår/sommar eller vinter/höst, det är nämligen billigare på våren och sommaren eftersom han går ute dygnet runt då och då kostar inte stallhyran lika mycket samt att det inte går åt någon torv osv. Sen beror det också på vad vi hittar på, som nu i vår och sommar sak vi tillexempel iväg på en del kurser och då blir det förståss lite extra pengar som går åt, men på ett ungefär så kostar Zalle runt 5000 kr i månaden och i det så är det inräknat hovslagare, stallhyra, medecin, hö, försäkring och bensin till och från stallet. Så det är inte jättebilligt tyvär..

2. Oj, det är väldigt svårt att säga för den ser väldigt olika ut beroende på vilken dag det är, vilket humör jag och Zalle är på, om jag har mycket i skolan, om det är lov, helg eller vanlig veckodag osv. Jag försöker också att alltid variera och göra så mycket olika varje gång så att Zalle inte ska kunna ta något förgivet. För med hans personlighet eller horsenality (hästpersonlighet) så är det jätteviktigt att det hela tiden händer nya grejer och att det inte blir tråkigt. Han gillar inte rutiner utan för att det inte ska bli tråkigt måste det vara lite olika varje gång. Så ibland kanske jag står i hagen och borstar, ibland tar jag ner han och står i spolspiltan, ibland står jag på stallplanen osv. Jag försöker också att inte rida eller prommenera samma runda två dagar i rad utan variera mycket.
Sen beror det också mycket på som sagt vilket humör vi är på, ibland kanske jag har tänkt att rida men Zalle har någon mentalt spärr som vi behöver jobba på och då leker vi för att få bort den istället. Rörigt svar, men kort och gott vår vardag ser väldigt olika ut!

3. Tidigare var Zalle skodd men nu går han barfota eftersom hans hovar mår allra bäst av det. Vår nya hovslgare som vi åker till på Strömsholm är otroligt duktig och har fixat till Zalles fötter så att de har blivit starka och klarar att gå utan skor, vilket är jättebra! För så länge det funkar utan att hästarna blir för ömma i hovarna så är det allra bäst att skippa skor, för det naturliga för hästen är ju faktiskt att gå barfota!

Tack igen för frågorna! :)

Inspiration



Dagens tips!

God morgon på er!

Tänkte bara tipsa om senaste numret av Lucky Rider som har en artikel med Josefin Stenqvist som tävlar western ridning, men barbacka och utan huvudlag.
Jag läste artikeln och Josefine har väldigt mycket bra tankar och jag gillar hennes sätt att se på hästar och hästhållning, och hon är en fantastiskt ryttare.
Tänkte att det var några fler som kanske var intresserade av att läsa och få lite inspiration?

Trevlig dag!

Så här ser tidningens framsida ut:

Lite bilder från reportaget:



Some nice ones

Sitter vid mammas data (av okänd anledning) och hittade lite bilder från i somras och öland. Tycker mycket om dom och de får mig att drömma mig tillbaka..

Fina va? :)






Mest bus

Hej hallå!

Har inte blivit så mycket uppdatering de senaste dagarna, har inte haft så stor lust eller hunnit med.
Har i alla fall bara tagit det lugnt och varit långa långa dagar i stallet och firat påsk med familj och släkt.

Zalle mår hur som helst prima och allt fungerar fin fint. Igår var mamma och jag ute på prommenad i skogen och avslutade med att gå till ena sommarhagen där jag lekte lite med zalle. Jag tränade mest på att han skulle behålla koncentrationen och fokuset även fast vi var på en äng full av gräs, vilket inte alltid är det lättaste då bara ordet gräs får det att vattnas i munnen på min lilla ponny...
Men det gick jättebra och zalle var jätteduktig! Tränade även på kommandot "äta", alltså när det är ok för han att äta och när det inte är det, gick också super!
Han är så duktig!

Idag har jag varit väldigt trött och inte direkt haft någon ork till något så det blev inget seriöst gjort precis. Zalle och jag busade mest och sprang runt, urfåniga båda två men väldigt roligt hade vi i alla fall :)

Nu orkar jag inte skriva mer, ledsen att jag är så negativ men jag har verkligen varit lite halvt nere hela dan, tror det beror på vädret. Igå var det strålande sol och allt var toppen och jag fick riktiga framtids förhoppningar om att sommaren faktiskt kommer men så vaknar man idag och allt man ser är snö... Inte kul!
Men men, det är väl det som är april väder antar jag.

Hoppas på en bättre dag i morgon!




I want summer!

Glad påsk!





Zalles påskägg!

Hm, luktar gott, kanske finns något där i?

Kanske ska försöka öppna det?

Lite klurigt!

ja det gick! :) Och mums va gott!

nöjd ponny!

Glad påsk allesammans!

Emma och zalle :)

RSS 2.0